İSTANBUL / BAĞCILAR - Kadir Kuş İmam Hatip Ortaokulu

Etiket Sonuçları: gezi

Ock

Okulumuz 6. Sınıf öğrencileri ile yaptığımız namaz etkinlikleri neticesinde öğrencilerimize namaz alışkanlığı kazandırmak ve camilerimizi sevdirmek amacıyla Ayasofya ve Sultan Ahmet Camii gezisi düzenlendi. Akabinde İslam Sanat ve Teknoloji Müzesi gezildi. Destek ve katkılarından dolayı okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri Fuat ŞİMŞEK, Betül UÇAN ve Tuğba MACİT’e teşekkür ederiz.

Ara

Müze ile yerinde eğitim kapsamında; öğrencilerimizin insanlığın tarih, kültür, edebiyat, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecini kavramalarına destek olmak; bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek; öğrencilerin etkin katılımının sağlandığı ve kalıcı öğrenmeler edindiği nitelikli bir eğitim-öğretim süreci oluşturmak amacıyla Çanakkale Zafer Müzesi'ne gezi düzenlenmiştir.

Ara

Müze ile yerinde eğitim kapsamında; öğrencilerimizin insanlığın tarih, kültür, edebiyat, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecini kavramalarına destek olmak; bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek; öğrencilerin etkin katılımının sağlandığı ve kalıcı öğrenmeler edindiği nitelikli bir eğitim-öğretim süreci oluşturmak amacıyla İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi ve Ayasofya Camii'ne gezi düzenlenmiştir.

Ara

Müze ile yerinde eğitim kapsamında; öğrencilerimizin insanlığın tarih, kültür, edebiyat, medeniyet, sanat, bilim ve teknikle ilgili mirası ve gelişim sürecini kavramalarına destek olmak; bu alanda araştırma ve çalışmalara ilgi duymalarını sağlamak; kültür düzeylerini yükseltmek; öğrencilerin etkin katılımının sağlandığı ve kalıcı öğrenmeler edindiği nitelikli bir eğitim-öğretim süreci oluşturmak amacıyla Mehmed Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi'ne gezi düzenlenmiştir. Öğrencilerimiz; gerçek nesneleri görerek, duyarak, dokunarak, uygulayarak hatta yaşayarak gerçekleştirdikleri bu öğrenme ortamında tarihi şahsiyetleri daha iyi anlama fırsatı bulmuşlardır.

Kas

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonlarını artırmak amacıyla Vialand Tema Parkı'na gezi düzenlenmiştir.

Ekm

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte Çamlıca Camii gezisi düzenlendi. Öğrencilerimize Çamlıca Camii hakkında gerekli bilgilendirmeler yapıldı.