Mrt

25-29 Mart Kütüphane Haftası'nda öğrencilere okuma kültürünü kazandırmak ve okumayı sevdirmek amacıyla Bağcılar Nasreddin Hoca Kütüphanesine gezi düzenlendi. Öğrenciler kütüphane ortamında uyulması gereken kuralları görevlilerden dinleyip ardından seçtikleri kitapları okudular.

Mrt

Değerli Velilerimiz, Millî Eğitim Bakanlığınca velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi. Okul Randevu Sistemi ile birlikte öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgilerinizle internet sitemizin ''Bağlantılar'' bölümünden ''Okuldan Randevu Al'' linkine tıklayarak bir sonraki hafta için randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nı Okuma Yarışması düzenlendi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz eseri olan İstiklal Marşı'nı 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri coşkuyla okudu. Yarışma bitiminde öğrenciler ve öğretmenler yarışmacıları tebrik ettiler. Bizler de İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz.

Mrt

Mehmet Akif Ersoy'u daha yakından tanımak amacıyla öğrencilerimizle birlikte Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne gezi düzenlendi.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm zorluk ve imkânsızlıklara rağmen Çanakkale'de destan yazan kahraman ordumuzu ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Okulumuzda Çanakkale Zaferinin 109. yılı münasebetiyle şiirler okundu, müzik öğretmenimiz Fırat GÜNGÖR önderliğinde koro çalışması yapıldı. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Mrt

2. Dönem 1. Yazılı Sınav Takvimimiz. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Okulumuzda 6. Sınıflar arasında yapılan Siyer-i Nebi yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize plaket ve hediyeleri takdim edildi. Yarışmamızın hazırlık ve yapılış aşamasında emeği geçen meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

14 Mart Dünya Pi Günü okulumuzda coşkuyla kutlandı. Matematik zümre öğretmenlerimizin öncülüğünde yapılan çalışmalarla öğrencilerimiz sınıf içerisinde, bahçede ve konferans salonumuzda pi sayısı ile ilgili bilgileri eğlenerek öğrendi. Okulumuzun matematik öğretmenleri başta olmak üzere tüm matematik öğretmenlerinin Dünya Pi Günü kutlu olsun.

Mrt

Öğrencilerimizle birlkte Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ne gezi düzenledik. Müze gezisi sonrası 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ile ilgili tiyatro izlendi.

Mrt

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Adem ATAŞ tarafından pano çalışması yapıldı. Öğrencilere Bilim ve Teknoloji Haftası ile ilgili videolar izletildi, bilgilendirmeler yapıldı.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında Başakşehir Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gezi düzenlendi. 8. Sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimiz okulun misyon ve vizyonu, bölümleri, giriş koşulları, imkanları, ders programları hakkında bilgi edindiler. Okul hakkında bilgi veren ve bizleri ağırlayan Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet LALE Beye, Okul Müdür Başyardımcısı Yasin BOYRAZ Beye, Okul Rehber Öğretmeni Zafer BAŞ Beye ve ilgilenen öğrencilere teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı kapsamında Sosyal Bilgiler Öğretmeni Vedat TARHAN ve Türkçe Öğretmeni Mehmet Ercan AL, güne ithafen pano hazırlayıp program kapsamında etkinlik yaptılar. Etkinlikte öğrencimiz Taha ELİSA program sunusunu okurken Sosyal bilgiler Öğretmeni Vedat TARHAN, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencilerimiz İstiklal Marşı'na ithafen yazılan şiir ve metinleri okudular.

Mrt

11 ayın Sultanı mübarek Ramazan Ayı'nın ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini dileriz.

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünün yaklaşması dolayısıyla yazar-öğrenci buluşmaları etkinliği gerçekleştirildi. Bu sebeple ''Milletin Sesi İstiklal Marşı'' kitabının yazarı Mustafa USLU Beyefendinin katılımıyla Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı'yla ilgili söyleşi yapıldı. Değerli Eğitimci Yazar Mustafa USLU Beyefendiye katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 01-07 Mart ''Deprem Haftası'' faaliyetleri kapsamında afet risklerinin azaltılması amacıyla sağlık ve güvenlik önlemleri alınarak eğitim ve tatbikat çalışması yapılmıştır.