Nis

29 Nisan 1916 Kut'ül-Amare Anma Programı kapsamında sosyal bilgiler öğretmenimiz ve öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerle 110. Yıl Dönümünde Kut'ül-Amare ve Şehitlerini Anma Programı yaptılar. Bütün şehitlerimizi bir kere daha anıp; aziz ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında Temmuz-Ağustos döneminde öğrencilerimize yönelik kamp programı uygulanacaktır. Konu tekrarı, soru çözümü, deneme sınavı, motivasyon konularında çalışmalar yapılacaktır. Tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında okul rehber öğretmeni Metin Eren AYGÜN tarafından "Meslek Tanıtımı ve Meslek İle İlgi, Değer, Yetenek ve Kişisel özellik İlişkisi" konulu seminer verilmiş olup öğrencilere meslek elemanlarının meslek tanıtım videoları ile meslek liselerindeki alanların tanıtım videoları izletilmiştir.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında okul rehber öğretmeni Metin Eren AYGÜN tarafından sınav kaygısı ile baş etme yolları konulu seminer verilmiştir. 8. sınıf öğrenci velilerine yönelik sınav dönemi ebeveynliği konulu seminer verilmiş olup, çeşitli tavsiye ve öneri paylaşımında bulunulmuştur.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında okul rehber öğretmeni Metin Eren AYGÜN tarafından dikkat ve odaklanma semineri verilmiştir.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında akademik takim komisyonu tarafından ünite bazlı kavram haritaları okul rehberlik panosunda paylaşılmıştır.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi'ne gezi düzenlendi. 7 ve 8. Sınıf  öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz gezide öğrencilerimiz okulun misyon ve vizyonu, bölümleri, giriş koşulları, imkanları, ders programları hakkında bilgi edindiler. Okul hakkında bilgi veren ve bizleri ağırlayan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi öğrencilere teşekkür ederiz.

Nis

Okul rehber öğretmeni Metin Eren AYGÜN tarafından Akran Zorbalığı Psikoeğitim Programı dahilinde tanıtım ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilmek üzere toplantı yapıldı. Gündem maddelri görüşüldükten sonra Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Aile Çocuk Eğitim Programı" kapsamında da olumsuz ve zorlayıcı akran davranışlarını (akran zorbalığı) önleme ve siber zorbalığın belirlenmesi ve önlenmesi konularında okul rehber öğretmeni Metin Eren AYGÜN tarafından seminer verildi.

Nis

Kardeş okul Projesi kapsamında "Bosna Hersek Prva Osnova Skola Konjic" okul müdürü Kozic Omerom Beyefendi ve ekibi, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ ve okul müdürümüz Bayram ÇETİN'e iade-i ziyarette bulundu. Öğretmen ve öğrenciler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, eğitim alanındaki faydalı uygulamaların paylaşılması açısından önemli bir proje olduğuna değinildi. Okul müdürümüz Bayram ÇETİN ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek ekip üyelerine teşekkür etti. Gerçekleştirilen bu protokolün iki kurum açısından da verimli geçmesi temeni edildi.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda coşkuyla kutlandı. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Hedef LGS 2024 Projesi kapsamında 20.04.2024 tarihinde okulumuzda kamp çalışması yapılacaktır. Programda konu tekrarı, soru çözümü, deneme sınavı, sportif faaliyetler yer almaktadır. Gerçekleştireceğimiz kamp programımıza tüm öğrencilerimizi bekliyoruz.

Mrt

Okulumuzda Kütüphane Haftasını (25-31 Mart) çeşitli faaliyetlerile kutladık. ''Askıda Kitap'' etkinliğimizle öğrencilerimiz arasında kitap değiş tokuşu yaparak yeni kitaplarla buluşturduk. Kendi yaptıkları kitap ayraçları ile okumaya ilgilerini artırmaya çalıştık. ''Masal Kahramanlarını Tanıma ve Canlandırma'' çalışması ile hem eğlenmelerini hem de bilgilenmelerini sağladık.

Mrt

25-29 Mart Kütüphane Haftası'nda öğrencilere okuma kültürünü kazandırmak ve okumayı sevdirmek amacıyla Bağcılar Nasreddin Hoca Kütüphanesine gezi düzenlendi. Öğrenciler kütüphane ortamında uyulması gereken kuralları görevlilerden dinleyip ardından seçtikleri kitapları okudular.

Mrt

Değerli Velilerimiz, Millî Eğitim Bakanlığınca velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi. Okul Randevu Sistemi ile birlikte öğretmen görüşmeleri için e-Devlet kullanıcı bilgilerinizle internet sitemizin ''Bağlantılar'' bölümünden ''Okuldan Randevu Al'' linkine tıklayarak bir sonraki hafta için randevunuzu oluşturabilirsiniz.

Mrt

Okulumuzda İstiklal Marşı'nı Okuma Yarışması düzenlendi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un eşsiz eseri olan İstiklal Marşı'nı 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri coşkuyla okudu. Yarışma bitiminde öğrenciler ve öğretmenler yarışmacıları tebrik ettiler. Bizler de İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle anıyoruz.